Thursday, December 16, 2010

Main Mission.





I CAN'T WAIT TO GET OUT FROM HERE.


I need some space.
I need a breath of fresh air.
I need a new inspiration.
I need to get life experiences.

and...

I need to let go of you there.

sigh. All the memories I had with you will be left there in Lebanon, and I'm gonna come back as a fresh & new ME.
(insyaAllah.)

Lebanon, here I come.

:)

Thursday, October 7, 2010

MacBook Madness!!!!!



Hye.
Meet me, Aziza.


And this is my classmates, Zack.
Oh. n the girl there, Kama, is his gf. Nampak mate je. ceh,xpe kama..at least aku promote name kau. hakhakhak

So,anyway...today, Farah brought her MacBook Pro to the Lib.
And we 'godek' her webcam..
and..
we got soo amazed with the effects, we turned from normal, to MAD!

This is what happen when 2 bored students meet MacBook Pro!






We are destroying our own image.
>.<

oke...



there..
we are NORMAL again.
XD

Wednesday, October 6, 2010

Rugi. atau Bersyukur. Question Mark.

korang mesti penah dengar The Star BRATs Camp,kan?
the bright,young journalist camp.
well..i sent them an entry, and i got accepted in.
But too bad, i didn't go for it.
Why?
Sebab camp tu time bulan puasa, and it is soo sad, I can't join them.
and just now, when i check my emails, ade bnyk pulak emails dari dak2 yg join BRATs camp. and all of em is mostly chinese. ade la 1 2 org yg malays.
n i check their camp photos.
Yeah..i think it's a good think that i didn't tag along with them.
but..too bad. It's a sad thing.. all the experience get wasted.
Tapi..bak kata mak,

"Try lagi next time. Mana taw ada peluang lagi. And who knows..something good might come up."

Saturday, October 2, 2010

mood riang ria!!!! XD XD XD

I had this song stuck in my mind for almost one week!
n finally..i found it.

David Archuleta~ Elevator

I had a dream last night
I didn't know which floor to get off on, heyyyeyy
The doors, they opened on 4 and 5 and 6
And you were gone, all gone

I didn't understand
I didn't wanna know
At least I took a chance
I had to let it go

[Chorus]
Elevator goes up
Elevator come down
And you just go with the flow
Until your feet are back on the ground
It's an endless ride
Sometimes it takes you up
Sometimes it tears you down inside
But it's the butterflies
That keep you feeling so alive, so alive
You gotta get back that high

And in my dream last night
The doors they finally shut and I was there, somewhere
Alone in my reality inside an empty box
That's filled with air
But I don't care, noooo

Next time I'll get it right
Next time I'll be okay
I'll have a different dream tonight
Tomorrow's another day

[Chorus]
Elevator goes up (elevator goes up)
Elevator come down
And you just go with the flow
Until your feet are back on the ground
It's an endless ride
Sometimes it takes you up
Sometimes it tears you down inside
But it's the butterflies
That keep you feeling so alive, so alive
You gotta get back that high

You'll never know
What you're gonna get
What you don't expect will come and find you
If you laugh or cry
If you run and hide
But it's all right

[Chorus]
Elevator goes up
Elevator come down
And you just go with the flow
Until your feet are back on the ground
It's an endless ride
Sometimes it takes you up
Sometimes it tears you down inside
But it's the butterflies
That keep you feeling so alive, so alive
You gotta get back that high


Friday, October 1, 2010

pengakuan hamba Allah SWT.

Manusia nie tamak.
Semua mende nak.
Semua mende tak cukup.
tapi..amalan kita cukup ke?

kenapa kita sering kali tamakkan mende2 duniawi,sedangkan kita lupakan mende2 yang sgt kita perlukan di akhirat kelak?
Amalan2 kita..pahala kita.
tapi skang,most of us hanya kejarkan apa yang penting untuk kita survive kat dunia.tapi..akhirat pula bagaimana?
kat situ, kita lalai sekali lagi.

Message ini bukan untuk aku tujukan kepada sesiapa,tapi hanya untuk diri aku.
aku lalai. aku alpa. aku sombong. aku bodoh. aku hina.
siapa lah aku di mata Allah S.W.T..?
layak ke aku berdiri di samping insan2 yang soleh di akhirat kelak?
aku. TAKUT.
sangat takut.
dan aku sangat, sangat MALU.

aku nak ini,aku nak itu...semua mende aku nak. Doa la lebih2 nak DL lagi lah,nak result bgus la..nak itu lah nak ini lah.
tapi amalan aku x cukup, tak setanding dengan apa yang aku ingin kan.
bodoh sombong kan?
Nak macam2,tapi kalau amalan tak cukup...x rasa malu ke?
taw,SANGAT2 MALU.
tapi..
Allah itu Maha Pengasih, Maha Penyayang, Maha Pengampun. Tuhan yang hanya layak disembah dan digeruni.
Sedarlah, apa yang kita ada skang,xkan kekal smpai ke akhirat, kecuali iman & amal.
Iman aku x cukup kukuh lagi,asyik runtuh n retak sana sini. Amalan aku pun, lebih kurang sama jer.
Lebih2..lately nie,mmg aku dah tersangat2 alpa.
aku ingin kembali ke pangkal jalan.
InsyaAllah.


Ya Allah,bukakan lah hati hambamu ini..bukakkan lah pintu taubatku..sesungguhnya aku berasa sangat malu untuk berhadapan denganmu, Ya Allah. Aku alpa..aku hina..aku bodoh, namun..aku masih bersyukur terhadap apa yang aku miliki sehinggalah ke hari ini.

Friday, September 17, 2010

We are 1 Malaysia.







"Whenever I see you guys, you guys remind me of 1 Malaysia." ~ Lee Cheng Xi

ps: I look like shit in that pic(above). Macam psycho path pun ade jugak. =.=

Of Coz. I mean...look at us!


hehe. I kinda feel proud about it. ehehehe. A little.

Anyway...
Prada & Stephanie, thx for the great day. I lovey love you guys!



Thursday, September 16, 2010

Please stop Raining

It's raining.

I hate it when it rains.

Especially today.

Why?

Because I'm going out with Stephanie & Prada to go hang out and go see our LCX!

Can't really tell you the details, its a sensitive issue.

:D

Monday, September 13, 2010

ucapan lambat Selamat Hari Raya



There's a few things yg aku dah betul2 pasti time blk raya aritu..

1) setelah 3 hari berpuasa dgn atok, i think muka aku dah *bulat* sikit. Shit.
Biasa kalo kat campus sahur biase2 jer. Biase2 tu~roti ngan air la. sumtimes minum air jer. Ini, bila balik kampung..sahur makan nasi ngan 3 4 lauk. Pergh. Time buka pun sama. MasyaAllah, bila raya dah sampai, esp raya ke-2, bantai nasi briyani ikan *annually* Tok Tam, 3 kali tambah. fuck! and then, bila dah penat raya, balik umah atok, TIDUR!!!!!! haissh.
Puasa 6 jom,skang2!
=.=

2) Duet raya makin berkurang. TT.TT
perasan masih dak kecik lagi lah tuh.sigh. Tapi, bila ade makcik pakcik tanya...
"yang akak ni pun nak kena bagi ke?"
me: gelak sopan..hehehe*hulur tangan sambil angguk kepala*.
MANTAP!

3) Tak semua orang boleh diharap. No offense bagi siapa yang terasa kay, tapi..semua dah besar-besar panjang, sedar2 lah sikit. Tak kan semua nak lepas tangan, xnak tolong buat kejer.

4) I need more baju kurung. X cukup lah baju kurung! Bcuz aku mmg jenis yang suka pkai bj kurung, tapi baju kurungku xdelah bnyk mana. I need to buy more soon!

5) Rumah atok sumpah bnyk nyamuk!!!!!!

6)Aku baru tahu yang..antara kami 4 orang adik beradik, aku sorg jer yang di-azankan oleh Abah, En. Kamarul Zaman time aku lahir dulu. I was the only child yang lahir time abah ada. cuz, abah used to fly around (that time abah adlh sorg steward). Abang, Iman n ecah..time lahir, atok yg azankan. so..im quite happy to know that. :))

7) Izat Abdul Halim, my adik sedara..will be flying to Mesir tomorrow morning (Wednesday, 0130 am), studying abroad in medicine at University Alexandria , i think. My best wishes goes to you, Ijat. Make us proud! :)

8) Oh! n one more! knape aku rase taun nie ramai yang pkai bj kaler hijau eh?????
=.=

tak pe lah...abaikan!
but..
to all of you....



Selamat Hari Raya!

Friday, September 3, 2010

JPA ????

Hey Hey!!!
cuti dah sampai!!!!
hakhakhak*gelak ala2 Hyena*

*blankness*

Jap2...aku terlupe aku nak tulis ape.
WTF?? =.='

oH!
Xpe la..
N E Ways..guess what??
I got the JPA scholarship!!!
*tersenyum lebar ala2 Joker*

Well,the official letter isn't here yet..but,dah check website JPA tuh,thx to Amalina Azman,n..permohonan BERJAYA!!!
Tapi sebenarnye,aku x expect pun dpt JPA nie,bcuz..
a)First: aku x hantar pun borang2 yg sepatotnye di hantar. Just isik borang through internet.

N supposedly, you need to submit something-something via Pos...but,ekoran kemalasan terlampau,aku x hantar la.
My roommate, Miss Fauziah Ahmad dpt JPA jugak. Tapi,x terkejut sgt compared to me cuz die actually hantar mende2 alah yg sepatot nye dihantar.
So..when Amalina Azman ckp die pun dpt JPA,of coz I was very happy.
But then..she kept on asking me bile surat nak sampai,n surat tu akan dihantar ke HEP or Pejabat Kolej n bla bla bla..
so,i was like.."ann,how am i supposed to know??aku x dpt laa JPA tu.Form aku x complete.Aku x hantar pun mende2 yg spatotnye kena antar tuh.."

Ann: "Aku pun x hantar. Tapi aku dapat jer.."

ERK.

So,ape lagi..aku n Ann stat hijack lappy asyue nk check JPA nye website tuh..
Dup dup dup...
tgk2..
DAPAT WEYH!!

BUT!!!!!!
APE2 kena tunggu surat datang dlu laa.

So,until then...selagi surat x sampai,xnak excited sgt2.
Let's just wait for the black & white prove.
(tp dah siap update dlm blog dah. wtf?? =.=')

Tuesday, August 31, 2010

CUTI CUTI CUTI

cepat laaa cuti!
cepat laa hari jumaat!
cepat laa abes test listening and grammar for English!!




ORG NAK BALIK RUMAH AA!
!!!!!!!!!!NAAAKKK CUTI!!!!!!!!!

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Al-Mubarak

I miss my family.
I miss...
I miss......
well...ntah laa...
I just miss my family.

Okay...
I miss them ALLLL THE TIMME!
it's cliche, but that's the truth.

Anyway..
pose stat esok..
mlm ni terawih!!
Oh, x saba sgt nak masuk bulan ramadhan!

Ni azam aku utk bulan pose...

#JANGAN MENCARUT OR MENYUMPAH2 TAK TENTU PASAL TIME BULAN PUASE.
#JAGE KELAKUAN & BEHAVIORS (isn't that the same thing??)
#SELALU2 LAH MEMAAFKAN ORANG.
#JANGAN BERDENDAM.
#SELALU2 CONTACT FAMILY.
#TREAT PEOPLE NICELY.
#SENYUM SELALU(although aku nie mmg pemurah dgn senyuman,kekekeke.)
#RAJIN2 BUAT IBADAH SUNAT
#QIAMULLAI
#JANGAN BERBELANJE TAK TENTU PASAL KAT BAZAAR RAMADHAN
#KURANG2 KAN SKODENG/STALK KAUM ADAM(hahahaha..jap2.rase nak tglak.mcm impossible jer.)

ape lagi....?

#KALAU ADE PELUANG BALIK RUMAH,BALIK JER!!!! IT'S WORTH IT. :))

Jadi..
kepada family n rakan2 tercinta...
selamat menyambut bulan ramadhan yang penuh mulia..
semoga amalan kita diterima dan diberkati Allah S.W.T.

Love,
Aziza Bt Kamarul Zaman

Saturday, July 31, 2010

Familia

For the past few days, I wasn't really in the right state of mind.
Tak xtaw lah tang mane yang x btol nye. bile aku ckp dgn kengkawan kat sini..dorg slalu ckp...
"bile ntah ko slalu btol?bukan ko x btol ke slalu?"
erk...tue pon bleh jugak.
tapi..ape2 jelah.
so anyway...this week mmg sumpah blambak assignments nak kne settle kan.
ade 3 subjects yg memerlukan kami menghantar proposal kami by next week (when they have just given the 'task' this week!). n then for subject public speaking,we have to REWRITE THE WHOLE TEXTBOOK.
oh yeah, I'm not f****** kidding you.
Setiap students dlm klas kami dpt chapter masing2 yg perlu ditaip smula.
I got chapter 2.
n br abes typing td.
n then kte org kne buat another copy in PowerPoint version.
n for the same subjects, we need to do terminology for every chapter that we have studied.
bayangkan eh..
1 topic ade lebih kurang 10 terminology.
kite org kne bg definition of that terminology n dgn example skali.
1 chapter ade lbeyh kurang 10 terms, n we need to do cover another 9 chapters.
How shit is that?
n with the SukKol (Sukan Kolej) lagi...
I'm participating in Tennis.
last time maen dgn Am pun,mcm cap2 suey jer.
N...yg paling buat aku rs resah n mcm org ilang anak..adalah...
family ku.
I miss them a lot!!!
yes...last time time aku jumpe parents aku,aku disambut oleh kata2 yg menusuk jiwa(ape skema sgt ayat aku nie?) n tangisan batin.
Jap2..sumpah,aku sendiri x phm ape yg aku tulis.

so..N E Ways...
Yes. aku sgt2 rindue kat mak,abah,abang,iman n ecah.
rindue tersangat2.
n bile dorg dtg td..oh my god, I was really happy.
Walaupun jumpe x sampai setengah jam,but..it is enough for me.
I was really feeling down for the past few days,rase mcm..semangat nak blaja tuh dah ilang.
I skipped KOKO for God's sake!
n I was in desperate need for a wake up call.
n i think,
I just got one.
~My Family~

:')
I Love You Guys.

Saturday, July 24, 2010

Congratulations!






Abg Johan & Kak Dilla.
Cingratulations!!!

Wi-Fi!

waaahh!!!!!!!
Tun Putih da d[t blk connection Wi-Fi !!!
Thank God!!
Tergendala sudah rancangan nak tgk movie!
hohoho.
xtaw nak mencapup ape lagi lah.Tgh excited dpt wi-fi..so,brain tgh stop berfungsi jap nieh.haha
k,k..nak upload gmbr kawen Kak Dilla n Abg Johan jap yer.
XD

Saturday, July 10, 2010

New Post!!



Okay.
So Germany x dpt masuk final.
mmg dah agak dah pon..
bukan sbb prediction Paul, the sotong, okeyh!
Sbb..korg tgk jelah statistic die org..
bile da 1 step closer to Final,mesti jatuh.
n then..konpem2 mng tmpt ke-3.
hahaa.
pape jelah.
This might shock you..but...Football don't dazzle me anymore.
Tapi malam Germany lwn Spain tuh..sggp overnite kat luar dgn Fatin n kawan2 die.
Giler x??
da aa pg esk klas pkol 11.30pg..lecturer die giler bpk strict.
So..pg tu dpt tido 2 jam jer...
XD

Oh,n Kak Long is making me the assistant class rep for this sem.
ugh.
KAKKKK LLOONNGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
T_T
xpe la..I'll try to do my best.
n...
ape lg eh...?
tu je kot..
actually,I'm not in mood to membebel pg2 buta nieh...
yesterday was, not a good day.
So many tears were shed.
I'm tired of crying of the same reason.
So...right now,kena focus dekat study!
Study betol2 yer Aziza Kamarul Zaman.

Ps: To my family, I always love you guys no matter what. :')

Some pictures penghias post kali nieh.haha

Me, Cik Ungku Farah n kat belakang tuh..NOMI. :D

Meet Wani n Ijat, 2 org kawan Fatin yg sanggup bwk aku ikut dorg overnite kat McD. haha. Sorry, x sempat nak snap bnyk gmbr time nie,batt kong.

Me. Tunggu lunch. haha.

Thats all.
:)

Tuesday, July 6, 2010

Lollipop!!!!

Don't hate me..but...

I got my Lollipop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

it's pink!!!!

Evrybody hates pink!

Thefore,nobody akan touch my phone.

Bcuz its PINK!

hahahahha
XD XD XD

update!! :D

sorry guys!!!
lame x update!!
well..xleh nak on9 lame2 ni.cuz..hehe..curik2 pkai laptop n modem kak long.haha.
anyway..
this is our first week for the new semester.
baru part2 jer..lek aa.
so far everything ok kot. abit boring la sbb blum stat blaja ape2 lg kan..well,except for Introduction for Cpmmunication & Media Studies.
Sounds fun. Tapi kena buat research!n topic group saya adalah Movies.
hehe.
dgr2..kena interview org2 industry perfileman.wahh!!!
hahahah
XD XD XD XD
n then..lepas rindue kat budak2 klas.
every1 looks the same tp ade la certain mcm dah laen ckit.
for example, Kama.
rambut dier..PERGHHHHH!!!
rambut die dah x mcm singe lg dah.hahaha.da lawa dah.
i'll update the pictures later,phone tgh charge dlm blik.
n then..BBA punye rambut lak dah ade ala2 rambot afro.
haha.die x potong rambut b4 dtg sini.so..die ckp la..rambot aku kalau dah pnjg mmg mcm nieh..
so,sbb tu la kite org pggl die BBA,which stands for Big Boss Afro. XD
n then...everything n everyone looks pretty much the same.
my juniors tu,so far ok2 jer.
bgus2.

so..dah la.enough for now.
oh..btw..kalau ade sape2 yg taw germany nye match lwn spain bile,plz inform me.text laaa.i'm soo confused!!ade org ckp mlm nie(selase) pkol 2.30pg kang..ade org ckp esk(rabu) pkol 2.30pg..heyshh!!!!

gtg.
luv u.
XOXO

Friday, July 2, 2010

Registration Success ! XD

The registration ptg td went well.
Just pg jer kat Dewan Syahbandar aka Syabby, amek borang..isik borang tuh..n pegi mintak dua cop kat some officers dalam dewan tuh.
So..it went well.
Although aku tersalah beratur time nak dapat cop untuk kolej kediaman.
aku pg beratur kat line pelajar lelaki.

=.=
nk satu bilik ngan dorg kot.hahahaha.
Gatal bebenor..

So,after registration smue dah settle,hantar brg2 ke bilik ter-chenta.
yeah...TPH 2102, sila lah dtg melawat. (siap bsar kan lg tuh num bilik.haha)
kalau nk dtg melawat tuh,jgn lupa bwk buah tgn.

Met the two juniors yg mengantikan kekosongan tempat Kak Yana & Kak Madi.
Both of the juniors study course Business Management, major in Insurance.

Nadhirah(or Nazirah) asal KL, duduk Serawak.
Hana, Alor Setar, Kedah.

Oh!!windue Kulim!! *x psal2*

oh,n then..masuk2 bilik jer..tgk2 katil bawah dah kosong.
hahaha!
Tak yah susah2 nak pikir alasan soh juniors nek katil atas.
Plus..thx to Kak Long jugak la yg pesan kat junior2 tuh suh mereka naek katil atas.
hehe.
Xpe..I'll promise I'll be a good senior to you guys, that if..kalau korg pon bersikap baek sama gue.*wink*

Will be back in Lendu on Sunday morning!!
Sangat can't wait!

Thursday, July 1, 2010

Kissin U.

I've never felt nothing like this
You're making me open up
No point in even trying to fight this
It kinda feels like it's love, love


~Kissin U, Miranda Cosgrove.

Wednesday, June 30, 2010

cermin2 mata baru!

Dapat speck baru!!!!!
yippppi !

yg the old one tu..dah patah.
Frust tgk game smlm nye psal aa.


Lol,joking.
XD XD XD XD

tp...speck lama tuh mmg dah patah pon.
Ganas sgt kot time cuci lenses die aritu.
=.=
hoh!
aku rase aku dah jumpe dah teman bola bile blk uitm nnt.
selain fatin and munirah...
Zack!!!! nnt kite tgk bola sesame,okeyh!!!!!
hahahaha.
aku heret ko tgk bola ngan aku nnt.
Germany, okeyh. GERMANY.

XD XD XD XD

Tuesday, June 29, 2010

Perhatian kepada rakan2 UITM


Dengan ini......dengan berbesar hatinya saya ingin mengumumkan bahawa saya akan pulang semula ke UITM untuk semester yang ke-2 pada hari Ahad bersamaan 4 Julai 2010.
Ya, saya tetap akan datang pada hari Jumaat nanti untuk sesi pendaftaran dan akan pulang semula ke rumah tercinta yang terletak di Seremban pada hari yang sama.

Mengapa?
Why you ask me?

Sebab...

Germany Vs Argentina sabtu malam aa!!
Mane lehh miss,doe!!!

Whatt??

I'm MAGNETED to football,okeeyyhhhh!
haha
:D

Love you guys, though.
Can't wait to see all of you!
<3

xdpt nak pikir title kali ni ape


(^___^)


Skang aku tgh tersenggih mcm emoricon kat atas nie haa.
Aku taw,mcm Joker ekk???
haha,
tgk aa 'abah'(Ahmad Zakwan Bin Khidzir) die sape.
LOL

kay2...serious jom.

*Bertukar kepada World Cup mood*

Hye,I'm Gee Schweinsteiger, and you're here with me on 'What Happen in The World of Football,World Cup Season' .*melalot*


Portugal VS Spain
29TH June 2010
2.30 am Malaysian hour.

ughhh!!!!!
I'm stil torn!
nak support mane satu nieh..?!!
Tapi...I think,i should stick to Portugal,since aku lebih bnyk taw psal players die drpd players Spain.haha.ade ke mcm tu plak..
Oh! Terkenang blk goal klaka Ronaldo ms lwn North Korea that day..
Hilarious goal,don't you think??
act..bukan goal die je aku ingt,tp..care die glak tuh!!
hahahah.Kiiii-yut and macho!!!!!
*angau*
ehem2..xleyh2...abes aku kne ngan fatin sat lagi kang.
=.=

So..let's just hope the best team win,okay??

*pray really hard that Portugal will win*


Sunday, June 27, 2010

Beware of the Germans!!!! XD

tue laa...
x pecaye ngan kekuatan Germany.
heh...tgk!
dorg mng.
4-1 meh.
hahahha.

Thomas Mueller(player num13) would probably be the man of the match.
2 goals from this dude.
Awesome man.
the first 1 came from the very awesome Miroslave Klose. heh. he came back after the unnecessary red card,doesnt he?
n then,another goal from Lukas Podolski!!! Finally!
i've been waiting for him to score since the previous and previous and previous matches!

And awesome play from Ozil and Schweinsteiger,of course. And defends~Lahm and Nueur,ntah ape jadah nak eja nm goalkeeper die.hahaha.

n England scored 1 goal from...from..i dun really care.hehe.
n the next-supposed to be goal- came from lampard!
It was a goal,right??? A goal kan????
sian gilerr kat England,tp..seb bek aa x kire goal tuh.
heheheh.sowwie.


so,Germany's next match...we r yet to confirm dorg akan lawan Mexico or Argentina.
cuz..due kumpulan ini akan berlawan pkol 2.30 japg kang..
so..
x kisah la.
tp..
30th June!
PORTUGAL VS SPAIN!
shit.
which team to support????

Fatin is definitely going for Portugal.
Die hard fan of Ronaldo kot.
hahahha.
XD

Oyt Engkau

oyt
kau.
yes.
KAU.
kau tu haaaa.


Iyer...kau. You. You!
Silalah balik cepat sikit.



To: OREO
AKU WINDDDDUUEEE KAU LAH.

:)

oh.
sgt bahaye.
aku semakin cheesy..
EEUUWWWW
*muntah jap*